Cirkel van Balans

praktijk voor acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) en bestaat ongeveer 2.500 jaar.

De TCM heeft alle aspecten in zich voor een wetenschappelijke vorm van geneeskunde, namelijk filosofie, fysiologie, pathalogie, diagnostiek en behandeling.

Ons lichaam is een grote verzameling van energie. In de acupunctuur (TCM) noemen we dit 'Qi'. Qi vormt een netwerk van verschillende energiebanen in ons lichaam. Deze energiebanen noemen we meridianen.

Klachten worden veroorzaakt door blokkades in deze energiestromen van de meridianen. De blokkades uiten zich als storingen in het functioneren van het lichaam. Acupunctuur activeert en stimuleert het zelfgenezendvermogen van het lichaam. Hierdoor verdwijnen fysieke klachten, u voelt zich psychisch en emotioneel veel sterker en u krijgt meer energie.

Acupunctuur behandeling

Ons lichaam heeft ruim 360 acupunctuurpunten. Via deze punten wordt toegang verkregen tot de meridianen. Door de juiste combinatie van punten te gebruiken wordt de energiestroom in balans gebracht.

Een acupunctuurpunt waar geprikt kan worden is een specifieke locatie waar de meridiaan aan de oppervlakte van de huid komt. Door het aanprikken van bepaalde punten wordt de energie in de meridianen en organenen gereguleerd.

Ongunstige energieën kunnen worden afgeremd en juiste energieën worden gestimuleerd. Blokkades, die zich hebben gevormd in de meridianen, worden op deze manier opgeheven.

Het accent wordt niet alleen gelegd op het behandelen van de klacht, maar op het herstellen van de energiebalans. Hierdoor worden de symptomen en de oorzaak van de klacht bestreden. De balans in het lichaam wordt hersteld waardoor de klacht geheel verdwijnt of aanzienlijk vermndert.

De afmetingen van de naalden die een acupuncturist gebruikt zijn miniscuul.

Acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt bovendien preventief, zorgt voor een natuurlijke weerstand en vergroot de levenslust.